Stárnutí se bojí hlavně ženy. Nechtějí mít vrásky ani pigmentové skvrny, jenže pořádně neví, jak se o sebe starat, aby se tomu vyhnuly. Je nutné si uvědomit, že stárnutí se vyhnout nelze, ale je možné zpomalit jeho nástup a jeho vliv na pokožku. Se zvyšujícím se věkem se objevují nejen na těle, ale hlavně na obličeji různé vrásky. A právě vrásky jsou trnem v oku většině žen. Na vráskách opravdu není nic krásného, a protože se většinou tvoří v obličeji, na krku, v dekoltu a na rukou, je na první pohled vidět, že dotyčná žena už není nejmladší. A i když se stárnutí nikdo nevyhne, je dobré, že není nutné se být hlubokých vrásek. Pokud budete dodržovat co je třeba, nebudete jich mít hodně.

kolagen prášek

Chcete vypadat mladší? Nechcete aby bylo na první pohled vidět, že váš věk je vyšší? Tak pro to něco dělejte. Důležitá je nejen životospráva, ale i genetika. S genetikou bohužel nic nenaděláte, ale o to víc se můžete věnovat prevenci a péči o sebe. Rozhodně se to vyplatí a za pár let si rozhodně poděkujete.

Co se týče životosprávy, je nutné dopřávat tělu dostatek kvalitního spánku. I to má na vzhled obrovský vliv. Dále je nutné nekouřit a nepít příliš alkoholu, protože právě kouření se na pleti podepisuje nejvíc. Dopřávejte si pestrou stravu a pokud možno nezapomínejte užívat doplňky stravy. Mezi ty nejdůležitější patří hlavně kolagen, který se váže na molekuly vody, takže pokud ho budete brát, je nutné dostatečně pít. A proč je kolagen důležitý?

žena úsměv

Kolagen je v našich tělech obsažený od přírody, ale problém je, že jeho hladina s přibývajícím věkem klesá a z těla nenávratně mizí. Proto je nutné jej užívat. Kolagen pleť pomáhá vypínat a redukuje tvorbu vrásek. Musíte ho ale začít brát už okolo třicátého roku, kdy z těla pozvolna mizí. Vyberte si ale kolagen, který dokáže podložit svoje výsledky například vědeckými studiemi.