Zatímco vepřové nebo hovězí maso se na mnoha místech na světě nejí, třeba z náboženských důvodů, kuřecí maso využívá většina kultur i zemí. Je tedy populární celosvětově a v různých zemích můžete najít opravdu úžasné pokrmy, které si zamilujete.
Pojďme se podívat, jak se kuřecí maso jí napříč světem.
Tebasaki yakitori
Tento pokrm pochází z Japonska a jedná se o kuřecí křidélka, které se napíchnou v podobě špízu na kovovou tyč. Poté se grilují, dokud nejsou hotové. Někteří je i smaží, ale napříč Japonskem převažuje spíše grilovací úprava. Křidélka se dochucují jen solí a pepřem, ničím jiným.
Hendl
Kuřecí pokrm hendl je populární v Německu. Vždyť i slovíčko hendl je vlastně výraz rakousko-bavorský, a znamená v překladu pečené kuře. Kuřátko se zde ochutí solí, petrželí a poté se griluje do křupava. Během toho se polévá máslem, což má na svědomí křupavou kůrčičku. Je běžně k dostání tam, kde se prodává pivo. Podává se s bramborovým salátem nebo pravými, bavorskými preclíky.
Pollo al ajillo
Vynikající pokrm pocházející ze Španělska, které obsahuje šťavnaté kuřecí kousky doplněné česnekovou omáčkou. Omáčka obsahuje především česnek a základem je vývar a bílé víno. Pokrm se podává nejčastěji s nejrůznější zeleninou a houbami. Podává se jako hlavní chod, ale i jako předkrm.
Tajine
Tento výživný pokrm pochází z Maroka, kde je velmi oblíbený. Jako kuřecí maso se používají stehýnka nebo špalíčky. Ty se pečou v jednom pekáči společně s mnoha dalšími přísadami, jako jsou brambory, cibule, mrkev, sušené meruňky, mandle, olivy a koření.
Hot chicken
Hot chicken, neboli horké kuře, je typickým jižanským pokrmem, který pochází původně z Tennessee v USA. Kusy kuřete se smaží, obalené v pastě z kajenského pepře, dokud nemají zlatou barvu. Podává se obvykle s pečivem, nakládanými okurkami nebo coleslawem.